PE foam

PE foam is een veelzijdig en hoogwaardig verpakkingsmateriaal dat u kunt toepassen bij allerlei verschillende producten en doeleinden. PE foam heeft uitstekende schokabsorberende en isolerende eigenschappen en is dus ideaal voor het verpakken van materialen en producten die goede bescherming nodig hebben.

PE Foam 500mx500mm (LxB) rol
51,85 62,74 inc. BTW
Bekijken

Schuimfolie van 1 mm

Schuimfolie van 1 mm dik beschermt kwetsbare materialen. Het is namelijk schokabsorberend, krasbestendig, elastisch en vormbaar naar elk product. PE foam van 1 mm dikte is voornamelijk geschikt voor het beschermen tegen oppervlaktebeschadiging bij fragiele producten die net dat beetje extra bescherming nodig hebben. Denk aan computers, camera’s en verlichting. Het voordeel van deze 1 mm PE foam is de elasticiteit waarmee u het gemakkelijk om een product heen kan vormen. Naast 1 mm schuimfolie vindt u bij ons dikkere schuimfolie, met diktes van 2 en 3 mm.

Doeleinden PE schuim

PE foam is bruikbaar voor verschillende doeleinden. Naast verpakkingsmateriaal is deze soort schuimfolie zeer geschikt als isolatiemateriaal. Lees hieronder meer.

Bescherm goederen en producten snel en eenvoudig

Omdat het zo makkelijk te vormen is, kunt u met dit schuimfolie kwetsbare materialen als glaswerk, camera’s en verlichting eenvoudig en beschermd verpakken. Ook wanneer u goederen op pallets vervoert of verplaatst en deze goed wilt beschermen, is PE foam een zeer geschikte keuze. Ons schuimfolie werkt perfect in combinatie met onze:

PE foam als isolerende ondervloer

PE foam is niet alleen uitstekend verpakkings- en opvulmateriaal, dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen leent het zich ook perfect als ondervloer voor bijvoorbeeld laminaat. Dankzij de geringe dikte van ons PE foam zal uw vloer niet te hoog komen te liggen voor de deuren in uw ruimte. Als isolerende ondervloer zijn zowel onze 2 mm als 3 mm schuimfolie uitermate geschikt.

Combineer PE foam met noppenfolie

Wanneer u PE foam gebruikt als verpakkings- of opvulmateriaal, kunt u voor extra bescherming zorgen door het te combineren met noppenfolie, ook wel luchtkussenfolie genoemd. Noppenfolie beschermt uw goederen tegen zwaardere schokken en stoten, terwijl PE foam juist extra bescherming biedt tegen krassen.

Met gesloten cel

PE foam beschikt over een gesloten celstructuur, waardoor het waterdicht, isolerend, scheurbestendig en schokabsorberend is. Dankzij het veelzijdige karakter van het schuim, kan PE foam voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bedrijven binnen de transportbranche gebruiken het folie veel in combinatie met luchtenkussenfolie. Hiermee is een schadevrij en veilig transport mogelijk. Andere verpakkingsmaterialen die we verkopen om uw producten veilig te vervoeren zijn:

Eigenschappen van PE foam

PE is de afkorting van polyethyleen, het is een schuim met een gesloten celstructuur. Het heeft verschillende voordelige eigenschappen, niet in de laatste plaats voor het verpakken en beschermen van goederen. PE foam is:

Waterdicht

PE foam is waterdicht en weerbestendig. Wanneer uw goederen bijvoorbeeld op een pallet ingepakt zijn met schuimfolie en u moet ze in een vrachtwagen laden, dan blijven ze goed beschermd.

Scheurbestendig

PE foam kan tegen een stootje: het is stevig schuimfolie dat niet zomaar scheurt. Als u een stuk nodig heeft van de rol, zult u het moeten snijden.

Schokabsorberend

Als u werkt met pallets, is dit misschien wel de belangrijkste eigenschap. PE foam beschermt uw goederen tegen schokken en krassen. Zo kunt u veilig uw pallets verplaatsen en vervoeren.

Mechanisch vormbaar

PE foam laat zich zeer gemakkelijk vormen, wat betekent dat vrijwel alles zich gemakkelijk ermee laat inpakken. Zo kunt u op efficiënte wijze uw producten beschermen.

100% biologisch afbreekbaar

Ook wat betreft het milieu is PE foam een veilige keuze. Het is namelijk volledig recyclebaar. PE foam is dus een duurzame optie voor het beschermd verpakken van uw producten.

PE schuim kopen bij Pallet Plaza

Bij Pallet Plaza koopt u gemakkelijk en snel PE foam op rol. Onze schuimfolie is direct uit voorraad leverbaar. Ontdek onze voordelen:

  • PE foam binnen 3 werkdagen in huis
  • Tegen meerprijs spoedlevering mogelijk
  • Eenvoudig en veilig betalen met iDEAL of PayPal

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over ons PE foam op rol of wilt u weten hoe u uw materialen het beste kunt verpakken en beschermen? We helpen u graag. Stel uw vraag via onze chat of neem contact op door te bellen naar 036 7604 262 of een mail te sturen naar info@palletplaza.nl.