Europallets

Op zoek naar Europallets die EPAL-gecertificeerd zijn? Bij Pallet Plaza koopt u snel en eenvoudig zowel nieuwe als gebruikte Europallets van de beste kwaliteit.

  • Nieuwe Europallets zijn EPAL-gecertificeerd en ISPM-15 behandeld
  • Gebruikte Europallets zijn verkrijgbaar in A-kwaliteit en B-kwaliteit
  • Staffelprijs op Europallets: hoe meer u bestelt, hoe goedkoper de prijs
Nieuwe europallets droog HT ISPM-15

13.2216.00 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte Europallet A keus eerste kwaliteit belasting 1500kg HT

11.1713.51 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte europallet B-keus ruil kwaliteit 1500kg

10.5212.72 inc. BTW

Bekijken
Palletbank met zitkussen en rugkussen keuze uit diverse kussens!
175,00 211,75 inc. BTW
Bekijken
Nieuwe loungeset compleet van europallets
220,00 266,20 inc. BTW
Bekijken
Nieuwe loungeset compleet van 7 europallets 2 kussens set
425,00 514,25 inc. BTW
Bekijken
Nieuwe loungeset compleet van 11 europallets met 6 kussens (diverse keuzes)
795,00 961,95 inc. BTW
Bekijken
Nieuwe europallets UIC droog HT ISPM-15

17.3520.99 inc. BTW

Offerte
Nieuwe europallets UIC van vershout

11.3313.71 inc. BTW

Bekijken
Tussenlegvel karton 750x1150mm 600st

0.590.71 inc. BTW

Bekijken
Kartonnen tussenleggers 80x120cm 1200st
649,95 786,44 inc. BTW
Offerte
Palletverhuur gebruikte europallets B-keus
Op aanvraag
Offerte

Wat is EPAL?

Pallet Plaza levert officiële EPAL-Europallets. EPAL is een keurmerk dat is opgezet om palletformaten te standaardiseren en een vaste, hoge kwaliteit te bieden. EPAL staat voor European Pallet Association. Onder de naam Van Leyen Pallets hebben we ook een officiële EPAL-reparatielicentie.

Waar worden Europallets voor gebruikt?

Europallets worden veel gebruikt in internationale transport. Ze zijn perfect voor het opslaan en vervoeren van goederen door heel Europa. Doordat de pallets allemaal dezelfde standaardafmeting hebben, is het vervoer met vrachtwagens, treinen en schepen gemakkelijk. Daarnaast zorgen de standaardafmetingen ervoor dat u de pallets eenvoudig opstapelt in uw magazijn.

Hoe herken ik een echte EPAL-Europallet?

Echte EPAL-Europallets herkent u aan het EPAL-logo aan de zijkant van de pallet. Het logo bestaat uit een ovaal met het woord ‘EPAL’ erin. Ook het palletnummer staat erin gegraveerd. Helaas zijn er ook vervalste EPAL-pallets in omloop, die niet voldoen aan de hoge kwaliteit die EPAL garandeert. Bij Pallet Plaza testen we daarom de echtheid van onze pallets.

epal
Bron: Nederpal: EPAL National Committee Nederland

Wat is het verschil tussen Europallets en andere pallets?

Er zijn meerdere verschillen die Europallets onderscheiden van andere soorten pallets. Europallets voldoen namelijk aan bepaalde eisen, die een hoge kwaliteit garanderen. De pallets zijn ontworpen voor Europese logistiek, waardoor ze door heel Europa gebruikt worden. Daarnaast hebben Europallets een draagvermogen van wel 1.500 kg. In tegenstelling tot andere soorten pallets hebben de EPAL Europallets altijd dezelfde afmetingen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor internationaal transport. Daarnaast zijn andere soorten pallets ook een stuk minder duurzaam dan Europallets.

Hoe groot zijn Europallets?

De Europallet is de populairste pallet van Europa. Ze worden in de standaard afmeting van 80 x 120 centimeter geproduceerd. Dit zijn de officiële maten die zijn bepaald door de EPAL. Nieuwe exemplaren Europallets zijn van Noord-Europees vurenhout gemaakt.

Soorten EPAL-pallets

Bij Pallet Plaza heeft u keuze uit 3 soorten EPAL-Europallets:

  • Nieuwe Europallets:de pallets zijn HT-behandeld en licht van kleur. Een HT-behandeling zorgt voor extra bescherming van de pallet tegen insecten, bacteriën en schimmels. De behandeling wordt toegepast op alle Europallets die gebruikt worden in internationaal transport.
  • Gebruikte Europallets van A-kwaliteit:de pallets verkeren nog in nieuwstaat en zijn licht van kleur.
  • Gebruikte Europallets van B-kwaliteit:de pallets bevatten lichte gebruikssporen en zijn iets verkleurd/donkerder.

Om u bij uw keuze te helpen, vindt u hier de eigenschappen van Europallets uitgebreid beschreven. Heeft u een vraag of wilt u snel advies ontvangen? Stuur onze klantenservice dan een bericht via de chatfunctie.

Nieuwe Europallets

De nieuwe pallets uit ons assortiment zijn gemaakt van Midden-Europees vuren. De Europallets zijn EPAL-gecertificeerd, HT-behandeld en voldoen aan de ISPM-15 norm. Dit houdt in dat ze geschikt zijn voor de export buiten Europa en de voedingsindustrie.

Bij Pallet Plaza koopt u heel voordelig en snel uw nieuwe EPAL-pallets. Bij een bestelling vanaf 50 stuks bieden we u ook aantrekkelijke staffelkortingen. De korting is afhankelijk van de gekozen Europallet.

A-kwaliteit Europallets

Gebruikte Europallets van A-kwaliteit zijn slechts enkele malen gebruikt. Ze zijn in zeer goede staat en dus nog zo goed als nieuw.

Gebruikte Europallets

Pallet Plaza heeft een groot assortiment gebruikte Europallets, die we inkopen vanuit heel Europa. Ons team controleert de Europallets op gebruiksschade en geeft de pallets een keurmerk voor A-kwaliteit of B-kwaliteit mee. Als de EPAL-Europallets kapot zijn, repareren we ze vakkundig zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Soms komt het voor dat een Europallet niet meer te repareren is. Dan brengen we hem naar een recyclingbedrijf, waar ze het hout verwerken in bijvoorbeeld geperste pallets.

B-kwaliteit Europallets

B-kwaliteit Europallets hebben lichte gebruikssporen. Het hout is vaak iets verkleurd door eerder gebruik en heeft dus niet de lichte houten uitstraling van een gebruikte A-kwaliteit of nieuwe Europallet. Ze zijn daardoor wel een stuk goedkoper.

Kan ik mijn Europallets inleveren of verkopen?

Heeft u nog oude EPAL-Europallets liggen en wilt u weten hoeveel ze waard zijn? Bij Pallet Plaza kopen we gebruikte Europallets tegen een eerlijke prijs in. Vul op de inkooppagina het prijsformulier in en voeg uw foto’s toe. Onze experts gaan direct aan de slag om de waarde van uw Europallets te bepalen. U ontvangt binnen 1 werkdag al bericht van ons met een passend bod.

Waar kan ik Europallets kopen of huren?

Bij Pallet Plaza bestelt u gemakkelijk en snel Europallets in onze webshop. U betaalt via iDEAL, Mister Cash, SOFORT Banking of bankoverschrijvingen. Heeft u spoed bij uw bestelling? Tegen een extra bijdrage leveren we uw bestelling sneller. We bieden ook de mogelijkheid om pallets te huren. Europallets zijn te huur voor maximaal 3 maanden. Hiervoor vragen we een borg van € 6,- per pallet. Wanneer u de pallets volledig schadevrij terugbrengt, krijgt u de borg weer terug.

Het huren van Europallets is niet mogelijk via de webshop, maar hiervoor vraagt u een offerte aan via onze klantenservice door te bellen naar 036 7604 262 of een e-mail te sturen naar info@palletplaza.nl.

Europallets kopen zonder account

Voor het kopen van nieuwe of gebruikte Europallets hoeft u niet een gebruikersaccount aan te maken. U kiest in onze webshop het type en het gewenste aantal EPAL-Europallets. Wanneer u alle producten heeft verzameld, gaat u naar het winkelwagentje. Hier werkt u uw bestelling bij of rondt u hem af. Als u van plan bent om vaker bij Pallet Plaza te bestellen, raden we wel aan om een account aan te maken. U loopt het bestelproces dan namelijk sneller door bij een volgende bestelling.

Neem contact op met onze klantenservice

Bij vragen over uw bestelling of de producten en diensten van Pallet Plaza belt u onze klantenservice van 8:00 tot 17:00 uur geheel gratis via 036 760 4262. Het is ook mogelijk om uw vraag te mailen naar info@palletplaza.nl of via de chat te sturen. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag.

Pallethandel Pallet Plaza B.V.

Draaibrugweg 2
1332 AC Almere
Telefoon: 036 760 4262
Rekeningnummer: NL24 INGB 0007070888
KvK-nummer: 62559060