Europallets

Europallets zijn de meest gebruikte pallets in Europa. Alle europallets hebben een standaard afmeting van 80 x 120 cm. De processen, vervoersmiddelen en opslagruimtes in Europa zijn vaak volledig toegespitst op deze afmeting.

Een robuuste en sterke houten pallet waarbij de specificaties en afmetingen volgens de normen van de European Pallet Association (EPAL) zijn vastgelegd.

Pallet Plaza is officieel EPAL gecertificeerd om europallet te beoordelen, te repareren en te produceren in overeenstemming met de EPAL normen. Dit gebeurt uitsluitend met door EPAL erkende gereedschappen, materialen en spijkers.

Assortiment Europallets

Bekijk de resultaten van ons actuele online aanbod hieronder en klik op het gewenste artikel voor meer informatie. De Europallet is ook perfect te combineren met de palletranden of stapelbare euronorm bakken en kratten. Nieuwe en gebruikte europallets direct uit voorraad leverbaar tegen een scherpe prijs.

Toont alle 12 resultaten

Nieuwe Europallets EPAL Droog HT ISPM-15

13.2216.00 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte Europallets A keus eerste kwaliteit 1500kg HT

10.7613.02 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte Europallets B keus ruil kwaliteit 1500kg

8.7510.59 inc. BTW

Bekijken
Nieuwe Europallets UIC droog HT ISPM-15

13.1415.90 inc. BTW

Offerte
Nieuwe Europallets UIC van Vershout

11.3313.71 inc. BTW

Bekijken
Tussenlegvel karton 750x1150mm 600st

0.590.71 inc. BTW

Bekijken
Kartonnen tussenleggers 80x120cm 1200st
649,95 786,44 inc. BTW
Offerte
Nieuwe palletrand 80x120x20cm conf. ISPM 15

12.2814.85 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte palletrand 80x120x20cm per stuk

8.6010.41 inc. BTW

Bekijken
Palletdoos 80x120x87cm DG 7mm

15.2618.46 inc. BTW

Bekijken
Gebruikte Europallets B keus ruil kwaliteit 1500kg Palletverhuur
Op aanvraag
Offerte
Palletdoos 80x120x101,4cm DG 7mm incl. europallet
42,95 51,97 inc. BTW
Bekijken

Wat zijn EPAL Europallets?

De europallet is een gestandaardiseerde houten ladingdrager ontworpen volgens een efficiënt systeem voor maatvoering. Deze standaard zorgt ervoor dat pallets compatibel zijn met transportmiddelen en opslagsystemen in heel Europa. Dit systeem maakt het gemakkelijker om goederen efficiënt te vervoeren en op te slaan.

De gestandaardiseerde afmetingen én specificaties zijn volgens de normen van de European Pallet Association (EPAL) vastgelegd.

EPAL Europallets ruilsysteem en dagwaarde

EPAL Europallets zijn de meest gebruikte "ruilpallets" binnen Europa en maken deel uit van het grootste open poolsysteem wereldwijd. Ze staan ook wel bekend als statiegeldpallets maar feitelijk gaat het om een dagwaarde afhankelijk van de staat, gebruikshistorie en economische factoren. De waarde wordt onderling tijdens de eigendomsoverdracht afgesproken indien er geen sprake is van een eventuele omruiling. De koper behoudt het fysieke eigendomsrecht omdat EPAL de pallets niet zelf bezit of in beheer heeft.

Samengevat worden de europallets uitgewisseld en hergebruikt binnen een open poolsysteem waarbij EPAL toezicht houdt om de gestelde EPAL normen te handhaven, maar de fysieke pallets niet zelf bezit of in eigen beheer heeft.

Gedurende de levenscyclus worden de europallets uit de "pool" gesorteerd op eerste keus, A-keus kwaliteit (blanke pallet) en tweede keus, B-keus (ruil-kwaliteit). Indien nodig wordt er een reparatie uitgevoerd door een EPAL gecertificeerde "pallethandelaar" en worden onbruikbare delen ingezameld en verwerkt voor recycling.

Kenmerken en specificaties van de EPAL Europallet

De europallet is gemaakt van 100% CO2 neutraal geproduceerd Europees vurenhout en te herkennen aan het EPAL brandmerk. Het gewicht bedraagt circa 25 kilo en de afmetingen zijn 800 x 1200 x 144 millimeter. Belastbaar met een dynamische belasting tot 1500 kilogram.

ISPM-15

De europallets hebben een ISPM 15 keurmerk en voldoen aan de strenge regelgeving voor export buiten de EU waardoor ze wereldwijd voor logistiek en transport kunnen worden ingezet.

Constructie

Europallets hebben een stevige en duurzame constructie om herhaaldelijk gebruik mogelijk te maken. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk gestapeld en vervoerd te kunnen worden.

Europallets zijn opgebouwd uit drie sleeplatten, negen klossen en een sterk bovendek.

Het bovendek bestaat uit vijf dekplanken en drie onderplanken. Het bovendek en de sleeplatten staan in verbinding met massief of geperst houten klossen.

Afmetingen van de europallet 800x1200x144 millimeter, afbeelding 1 van 2 Afmetingen van de europallet 800x1200x144 millimeter, afbeelding 2 van 2

Afb.: exacte afmetingen van de europallet. (Bron: EPAL Nederland). 

4-weg langloop pallet

Pallets kunnen met behulp van een pompwagen (palletwagen) of een vorkheftruck gemakkelijk worden "gelift", verplaatst en worden weggezet. Een 4-weg pallet kan vanaf vier zijden worden bediend en is te herkennen aan een houten blok (klos) op iedere hoek.

Insteekhoogte breedte zijde: 100 millimeter "langlopende richting"

Insteekhoogte lengte zijde: 78 millimeter "kortlopende richting"

Wat is het draagvermogen van de europallet? Type belasting?

Europallets worden gebruikt als plateau ter ondersteuning van goederen en bieden de mogelijkheid deze efficiënt en gemakkelijk te kunnen verplaatsen en op te slaan.

Het draagvermogen van een pallet verwijst naar het maximale gewicht dat de pallet veilig kan dragen, inclusief de lading die erop wordt geplaatst. Er zijn drie situaties waarbij de maximale belasting verschilt. De dynamische-, statische en de stelling belasting.

Afgezien het draagvermogen maakt het ook uit welk type belasting er op de pallet wordt geladen. Zo zijn er goederen met een vlakke belasting (gelijkmatig verdeeld) of puntbelasting (bol).

 • De dynamische belasting verwijst naar het maximale gewicht dat de pallet veilig kan dragen bij beweging, zoals tijdens transport met een vorkheftruck.
 • De statische belasting van een pallet verwijst naar het maximale gewicht dat de pallet kan dragen wanneer deze stil staat zonder beweging. Bijvoorbeeld geplaatst op een vlakke ondergrond, eventueel met meerdere ladingen op elkaar gestapeld.
 • De stelling belasting verwijst naar het maximaal laadvermogen wanneer een pallet met onderliggers (sledes) geplaatst wordt in een palletstelling.

De europallet heeft drie sledes en is daarmee geschikt om in een stelling te plaatsen.

Maximale veilige belastbaarheid van de europallet

 • Dynamische belasting: 1500 kg
 • Statische belasting: 6000 kg
 • Stelling belasting: 1500 kg.

Europallets kopen bij Pallet Plaza?

Bestel direct online bij Pallet Plaza en profiteer van de onderstaande mogelijkheden en voordelen:

 • EPAL gecertificeerd zowel nieuwe en gebruikte europallets
 • Groot in pallets >30 jaar ervaring en expertise
 • Voordelige prijzen met staffelkorting Pallet Plaza biedt klanten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bent u geïnteresseerd in grotere hoeveelheden? Bij Pallet Plaza profiteert u van staffelkortingen wanneer u een bepaald aantal houten pallets bij ons bestelt. Bekijk de product pagina's om te zien welke staffelkorting er geldt per type Europallet.
 • Veilig betalen via creditcard, iDEAL, PayPal of overschrijving, vertrouwde klanten op rekening
 • Breed assortiment aan houten en kunststof pallets, bakken, kisten, kratten, legborden etc. Ook maatwerkoplossingen die kunnen worden gerealiseerd op onze eigen productielocatie
 • Selectie aan kwaliteitsproducten
 • Direct vanaf de fabriek

Pallet Plaza is een betrouwbare speler op het gebied van opslag en logistieke middelen. Om uw vracht optimaal te beschermen werkt een combinatie met onze verpakkingsmaterialen wellicht het beste. We stemmen onze producten volledig op uw wensen af. Onze experts denken graag met u mee over hoe u zo efficiënt mogelijk een product kunt transporteren of opslaat.

Pallet Plaza is groot in pallets en logistieke middelen met een distributie centrum te Almere van 14.000 m2 en een voorraad van meer dan 100.000 artikelen. Wij kopen direct vanaf de fabriek wat aanzienlijk in prijs kan schelen.

Klantenservice Pallet Plaza

Heeft u vragen over uw bestelling of over de Europallets van Pallet Plaza? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur. U kunt ons per e-mail bereiken via info@palletplaza.nl of via de online chat.

Pallethandel Pallet Plaza B.V.

Draaibrugweg 2
1332 AC  ALMERE
Telefoon: 036 760 4262
Rekeningnummer: NL24 INGB 0007070888
KvK-nummer: 62559060