Assortiment kunststof palletboxen

Bekijk onder deze link ons aanbod kunststof palletboxen (palletcontainers), ofwel een opslagbox en pallet ineen. Zo profiteert u van het voordeel waarvoor de “pallet” is ontworpen in combinatie met het voordeel van opslag, voor het veilig opslaan van uw goederen, materialen, producten of voedselwaren. De robuuste palletboxen zijn vervaardigd uit één stuk duurzaam en slijtvast kunststof materiaal en bieden hierdoor voldoende bescherming en zijn zodoende keer op keer te hergebruiken. Wij bieden ook veel keuze in soorten en afmetingen speciaal ontworpen voor de voedselverwerkingsindustrie, de welbekende AGF-palletboxen (Agriboxen).

Bij Pallet Plaza kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan voordelige kunststof palletboxen.
In onze webshop vindt u zowel nieuwe palletboxen en gebruikte palletboxen in diverse soorten en maten.

  • Gesloten palletboxen (vloeistofdicht) met of zonder klep in zijkant
  • Open palletboxen (geperforeerd) met of zonder klep in zijkant
  • Inklapbare palletboxen (vouwbaar) zowel in gesloten als open variant
  • Het onderstel in keuze variërend met poten of juist met sledes
  • Ook bieden wij losse palletdeksels te koop aan.

Verschillende soorten kunststof palletboxen

De stevige kunststof opslagboxen worden voornamelijk gebruikt als opslagcontainer en transportbok voor levensmiddelen en chemische producten. Daarnaast worden de palletboxen van kunststof ook gebruikt als stapelbare opslagcontainer voor documenten of diverse soorten materialen. Alle boxen zijn voorzien van een extra dikke bodem en kunt u ze stapelen tot maximaal acht hoog.

Ons assortiment kunststof palletboxen bestaan uit de klassieke, gesloten of een geperforeerde variant, met of zonder klep, inklapbaar en zelfs opvouwbaar met een open of gesloten constructie.

Voedselveilige materialen, hygiëne: Vrijwel alle palletboxen zijn gemaakt van polyethyleen (HPDE) met een hoge dichtheid (HD). Deze hygiëne kunststoffen worden het meeste gebruikt in de voedingsindustrie omdat deze een poriënvrije structuur hebben, onderhoudsvriendelijk zijn en goed bestand tegen chemische producten en reinigingsmiddelen. Het materiaal is Uv-bestendig, temperatuur bestendig van -40 tot +80 graden, waterafstotend, hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Ruimtebesparend en veelzijdig: Met een slim ontwerp dat stapelbaarheid mogelijk maakt, besparen onze kunststof palletboxen kostbare opslagruimte in uw magazijn of distributiecentrum. Bovendien zijn ze veelzijdig inzetbaar voor diverse toepassingen, van landbouw en voedselverwerking tot industriële opslag.

Optimale luchtstroom: Dankzij het geperforeerde ontwerp van onze palletboxen wordt een optimale luchtstroom mogelijk gemaakt, wat essentieel is voor de opslag van verse producten, zoals groenten, fruit en bloemen. Deze verbeterde ventilatie helpt ook bij het voorkomen van schimmelvorming en het behoud van de kwaliteit van uw goederen gedurende het hele logistieke proces.

Circulaire economie: De palletbakken zijn gemaakt van recyclebare kunststoffen en bovendien uiterst duurzaam waardoor ze keer op keer kunnen worden hergebruikt. Wanneer dan toch het einde van de levensduur is bereikt kunnen deze kunststoffen volledig worden gerecycled. Het recyclen kan zonder grondstoffen te verspillen en de restanten kunnen worden hergebruikt voor nieuwe producten. Zo kunnen we samen bijdragen aan een circulaire economie.

Gebruikte kunststof palletboxen kopen

Kunststof palletboxen zijn een solide oplossing voor het veilig opslaan van grote volumes aan goederen, materialen en voedselwaren. In onze webshop kunt u al heel voordelig een palletbox kopen en zelfs extra voordelig wanneer een gebruikte versie volstaat met het beoogde doel waarvoor u de palletbox wilt gaan gebruiken.

Kunststof palletboxen worden vaak gebruikt omdat ze vloeistofdicht zijn, weinig ruimte innemen en over een hoog opslagvolume beschikken. Houd er rekening mee dat wanneer u kiest voor een gebruikte palletbox, wij helaas geen garantie op waterdichtheid kunnen bieden. Ze zijn immers gebruikt.

Uiteraard testen wij de gebruikte boxen uitvoerig op functionaliteit en mogelijke gebreken. Als criterium stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit bij het inkopen van mogelijk gebruikte goederen.

Bekijk hier ons actuele aanbod gebruikte palletboxen.

Vloeistofdichte kunststof palletboxen kopen, optioneel met klep

De gesloten hygiënische kunststof palletboxen zijn vloeistofdicht en uitermate geschikt voor het transport van levensmiddelen, alsmede het opslaan van documenten of diverse materialen. De standaard uitvoering bigbox heeft vier poten, ook bieden wij de versie aan met drie sleeplatten. De gesloten  en beschikbaar in drie maten:

100x120x76cm (4 poten) | 100x120x76cm (3 sleeplatten) 100x120x58cm (4 poten) | 80x120x76cm (4 poten)

De gesloten hygiënische palletbox van kunststof met klep is voorzien van een scharnierende klep bovenaan, in de zijkant en heeft een gesloten constructie. De vloeistof dichte kunststof boxen met klep bestelt u in de maten 100x120x76cm en 80x120x76cm.

Kunststof EcoPlaza palletbox open (geperforeerd)

Onder deze kop introduceren wij graag onze nieuwe Foodgrade hygiëne AGF-palletboxen in diverse afmetingen met een open structuur voor optimale luchtcirculatie.  Deze zijn speciaal ontworpen voor de AGF industrie, oftewel; aardappelen, groenten en fruitteelt, een sector waar de regelgeving rondom hygiëne en voedselveiligheid een prominente rol speelt.

Onze “Agri” opslagboxen zijn gemaakt van polyethyleen (HPDE) met een hoge dichtheid (HD) en zijn duurzaam in gebruik, slagvast en uiteindelijk ook weer goed te recyclen.  Met specifieke afmetingen zijn deze boxen zeer geschikt voor opslagdoeleinden binnen de Agrarische industrie en tuinbouw. (groente- en fruitteelt, aardappelen, bloembollen etc.) Uiteraard ook geschikt voor het opslaan van andere producten, restafval of materialen.

De geperforeerde kunststof palletboxen met een open structuur zijn zeer geschikt voor het vervoeren van voedselwaren door de eigenschap van een goede luchtcirculatie. Deze zogenoemde “Ecoplaza” agri-boxen zijn leverbaar met een afmetingen variërend van een halve pallet formaat, euroformaat maar ook diverse afmetingen veelal gebruikt binnen deze industrie. Denkend hierbij aan afwijkende afmetingen zoals 110×120 en 113×113 met verschillende hoogtes. Standaard leverbaar in de kleuren groen en zwart. Andere kleuren op aanvraag in grotere aantallen mogelijk.

Naast de specifieke Ecoboxen zijn er ook geperforeerde versies leverbaar uit de klassieke lijn in het grijs. Onder andere de gestandaardiseerde blokafmeting  100x120x58cm.

Waarom kunststof palletboxen kopen bij Pallet Plaza?

  • Groot assortiment
  • Direct vanaf de fabriek
  • Selectie aan kwaliteitsproducten
  • Voordelige prijzen, goede service
  • Distributie centrum van 14.000m2

Meer informatie over onze kunststof palletboxen

Voor meer informatie of voor vragen over kunststof palletboxen neemt u contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Wij zijn doordeweeks bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur via 036 760 4262. U kunt ons per e-mail bereiken via info@palletplaza.nl

Pallethandel Pallet Plaza B.V.

Draaibrugweg 2
1332 AC Almere
Telefoon: 036 760 4262
Rekeningnummer: NL24 INGB 0007070888
KvK-nummer: 62559060